Blog

15 Vragen die Salesmensen MOETEN voorbereiden voor een Sollicitatie

sales sollicitatitie

Jaarlijks raken er meer sales-professionals baankansen kwijt door een slechte voorbereiding van een sollicitatie, dan door wat voor andere reden dan ook, zoals onbevoegdheid of onbekwaamheid.

Als sales-professional bestaat er een goede kans dat je goede ideeën hebt en een duidelijke visie voor je ziet van waar je naartoe wilt in je carrière. Helaas, als je die visie niet eenvoudig, direct en concreet tijdens het interview kan overbrengen, zal een recruiter of manager je niet als geloofwaardig inschatten. En zijn je kansen al snel verkeken.

Lees verder

Hoe beantwoord je tactisch de vraag “Wat is je gewenste salaris?” in een sollicitatiegesprek?

Je kent het wel. Je zit tegenover een corporate recruiter in een sollicitatiegesprek en doet je uiterste best om je van je beste kant te laten zien. Maar dan komt ineens de vraag: “Wat voor salaris-indicatie had je in gedachten?” of “Wat is je gewenste salaris?”. Hoe beantwoord je deze zonder te goedkoop of te duur over te komen en de salarisonderhandelingen tactisch aan te pakken?

Het korte antwoord hierop is: Je moet deze vraag niet direct beantwoorden. Laat eerst de werkgever zijn kaarten open spelen voordat je aangeeft wat je wilt. Ik zal dit met een frequent voorkomend scenario illustreren…

Lees verder

7 Essentiële Sales Skills die je NIET aan kunt leren!

sales-persoon
 

In de sales lopen veel verschillende soorten mensen rond, dat is zeker. In de vele jaren van sales-recruitment hier bij Mijn Sales Recruiter zijn we van alles tegengekomen in ons wervingsproces. En je raadt het nooit…

Een aantal van de beste sales mensen die we ooit over de vloer hebben gehad, misten vaak markt-specifieke ervaring (zoals specifieke ICT- of Tech-ervaring).

Dit klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het is waar. Wat deze professionals tekort kwamen aan kennis in een specifiek marktsegment, werd meer dan gecompenseerd met hun kern-kwaliteiten.

Maar wat zijn nou deze basis eigenschappen die iedere sales persoon nodig heeft? Welke kernkwaliteiten zijn zo essentieel dat iemand deze van nature moet hebben om uiteindelijk verder te komen in de sales?

Je leest ze hier.

Lees verder

Hoe schrijf je een creatieve vacaturetekst? Alles wat je moet weten!

In voorgaande blogs hebben we gesproken over de basics van functieprofielen en hoe je tekstueel een vacaturetekst het best in kan steken. Een van de punten die in het laatst genoemde blog naar voren kwam, was creativiteit. Voor een vacaturetekst is het belangrijk dat de kandidaat getriggerd wordt om actie te ondernemen en te solliciteren. Creativiteit is hier key, omdat je als bedrijf jouw vacature in het bos der vacatures eruit moet laten springen. Daarnaast is het voor bedrijven uitermate belangrijk om een gevoel over en een beleving bij het bedrijf te creëren. En hiervoor is ook creativiteit nodig.

Lees verder

Zes vragen aan… Anna van Thull

Vr.: Wat vond je verrassend aan onze aanpak en kun je hier een voorbeeld van geven?
Antw.: Jullie maakten waar wat jullie beloofden. Ik ben al door veel recruiters benaderd, maar uiteindelijk kwam het er op neer dat het niet klopte wat ze beloofden. Dan was ik de ideale kandidaat, maar hoorde ik vervolgens niks meer. Jullie hielden je altijd aan je afspraak.

Lees verder