Sales Recruitment

Onze aanpak van sales recruitment

Wij hebben vier verschillende sales recruitment diensten; werven, screenen, testen en trainen. Op basis van uw wensen gaan wij op zoek naar de perfecte match.

Actief werven
Allereerst maken wij een marktanalyse van latent werkzoekenden aan de hand van het functieprofiel en de markt waarin uw organisatie actief is. Wij werven kandidaten met een relevante opleiding, sales ervaring en aantoonbare loyaliteit naar werkgevers. De potentiële kandidaten worden vervolgens telefonisch benaderd. Tijdens dit gesprek wordt ingegaan op de intrinsieke motivaties voor sales, de aanwezige kennis, verkoopervaring en ambities. Draagvlak voor een potentiële match is aansluiting van deze waardes op het door u gecreëerde functieprofiel van de organisatie. Deze eerste stap van sales recruitment bestaat uit 75 tot 100 kandidaten.

Screenen
Nadat wij uitvoerig gesproken hebben met 75 tot 100 professionals uit uw markt gaan wij door met het screenen van de kandidaten. Van de kandidaten die het meest geschikt bevonden zijn voor de positie en enthousiast uitkijken naar een kennismaking met uw organisatie worden referenties gecheckt. Uiteindelijk komen wij uit op 3 tot 5 kandidaten. De kandidaten die een goede indruk hebben achtergelaten en binnen 6 – 24 maanden open staan voor een vervolgstap worden aangeleverd als talentpool. Deze selectie aan professionals kunt u gebruiken voor toekomstige vacatures.

Testen
Na het werven en screenen bieden wij de optie om de kandidaat te testen (wij kunnen uiteraard meerdere kandidaten testen, het is echter handig om dit aantal te beperken). Het testen gebeurt met een DNA-test en/of een psychologisch assessment. De DNA-test geeft inzicht in de natuurlijke aanleg voor commercieel gedrag van de kandidaat. De uitkomst van de test geeft een wetenschappelijk gevalideerd inzicht in het fundament waarop commerciële drijfveren zijn, en kunnen worden ontwikkeld. Met het assessment worden kandidaten getest op hun commerciële drijfveren. De uitkomst geeft inzicht in het ontwikkelde commercieel gedrag. Met de biologische identiteit als basis, brengen wij voor u tevens het ontwikkel potentieel in kaart.

Trainen
Inzicht in het groeipotentieel van uw (toekomstige) account- en salesmanager is de basis voor resultaatgerichte salestraining. De training bestaat uit twee fases. In de eerste fase wordt theorie gecombineerd met rollenspellen om het niveau vast te stellen en een basis te leggen voor de vervolgtrainingen. In de tweede fase wordt tijdens praktijksituaties bij uw klanten getraind op het toepassen van de theorie en het ontwikkelen van salesvaardigheden.

Wij recruiten accountmanagers, sales managers en commercieel directeuren. Kortom, u maakt op projectbasis gebruik van een sales recruiter voor het actief werven van professionals uit de markt en het screenen van sollicitanten. Op basis van een DNA-test en psychologisch assessment krijgt u inzicht in het ontwikkel potentieel van de kandidaten. Onze trainers vertalen voor u het potentieel naar nog betere prestaties. Ook behoefte aan sales recruitment? Bekijk onze tarieven hieronder.

Lees meer over het recruitment proces

 

Tarieven

We hebben u proberen te enthousiasmeren door transparant te zijn over onze werkwijze en hoe deze u helpt succesvol te zijn in het werven, testen en trainen van sales professionals. Dat doen we ook graag met onze tariefstelling!

Tarieven voor account managers

Werven

5.950,- Offerte aanvragen

Werven & testen

6.950,- Offerte aanvragen

Werven, testen & trainen

7.950,- Offerte aanvragen

Tarieven voor sales managers

Werven

7.950,- Offerte aanvragen

Werven & testen

8.950,- Offerte aanvragen

Werven, testen & trainen

9.950,- Offerte aanvragen

Tarieven voor commercieel directeuren

Werven

9.950,- Offerte aanvragen

Werven & testen

10.950,- Offerte aanvragen

Werven, testen & trainen

11.950,- Offerte aanvragen

*Kwaliteitsgarantie
Mijn Sales Recruiter zal kosteloos zorgdragen voor een nieuwe selectie van drie kandidaten, wanneer de geselecteerde kandidaat niet aan de verwachtingen voldoet en de opdrachtgever dit binnen het gestelde termijn communiceert met Mijn Sales Recruiter.

*Invulgarantie
Wanneer u als opdrachtgever met de voorgestelde kandidaten van Mijn Sales Recruiter niet tot invulling komt van de vacature, door blijk van ongeschiktheid of door het afhaken van kandidaten, dan zal Mijn Sales Recruiter de procedure kosteloos opnieuw starten.